“Collecting items from all over the world
lead us to the most sophisticated designs”

Bedroom Jewels Roelfien Vos

Bedroom Jewels van Roelfien Vos

Voor Nilson Beds ontwierp Roelfien Vos de collectie Bedroom Jewels. In deze collectie draait het om rust en balans in de slaapkamer. Het Jewels hoofdbord is een decoratief lijnenspel van cirkels. De afwisseling van open en gesloten vormen en materiaal zorgen voor veel dynamiek. Tevens ontwierp Roelfien een bijpassend kledingrek, spiegel en nachtkastjes. Alle meubels zijn afgewerkt met een combinatie van velours, messing en onyx. Vind alle informatie over deze collectie hier.

Wil je weten hoe je van je slaapkamer een bijzondere plek maakt? Lees de tips van Roelfien en andere topdesigners hier.

Floor Jewels Roelfien Vos

Floor Jewels van Roelfien Vos: Een statement voor ieder interieur

In 1967 bracht Van Besouw een innovatie op de markt: een gebreid, katoenen lus-tapijt onder de naam 3801. Het werd een ware klassieker. Onverwoestbaar en van de allerhoogste kwaliteit. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor een nieuwe impuls op deze innovatie. Prijswinnend interieurdesigner Roelfien Vos kreeg alle vrijheid om de 3801-collectie eigentijds te maken. Dit resulteert in een vloerkledencollectie als sieraden voor het interieur. Het draagt de passende naam: ‘Floor Jewels’. We spreken Roelfien over haar samenwerking met Van Besouw en de vijf karpetten die ze met hen ontwierp.

“Het idee voor ‘Floor Jewels’ ontstond vanuit de overtuiging dat design heel dicht bij haute couture ligt”, aldus Roelfien. “Ik wilde sieraden voor een interieur maken. Na dit inzicht ben ik gaan schetsen en zo verscheen meteen het pronkstuk van de collectie op papier: het vloerkleed ‘Flawless’. Dit kleed heeft de vorm van een ring en is de definitie van een vloerjuweel zoals de collectie is bedoeld. Natuurlijk wilde ik toen doorgaan. De ‘Floor Jewels’-collectie behelst uiteindelijk vijf vloerkleden die zijn geïnspireerd op de unieke vormen van edelstenen”.

Pure luxe
De collectie kenmerkt zich door de combinatie van textuur, vorm en kleur. “Ik ontwerp altijd met deze heilige drie-eenheid in gedachten”, vertelt Roelfien. ”Katoen is van zichzelf vlak. Ik wilde een match maken tussen katoen en een textuur dat hiermee contrasteert. Dat moest wel materiaal zijn wat geschikt is om op een vloer te liggen, zo kwam ik bij leer terecht. Ik paste het toe in diverse structuren en glansgradaties. De combinatie van ambacht, authentieke vervaardiging, natuurlijke materialen en pure luxe werd de basis om mee verder te werken.”

Mix van excentrieke kleuren
Naast een contrasterende textuur kon de huidige 3801-collectie volgens Roelfien ook wel wat meer ‘sexyness’ gebruiken: “Ik zit al 21 jaar in het vak en werk altijd met veel kleur. Al snel besloten we om het kleurengamma van de 3801 aan te passen. De vijf kleuren van de vloerkleden komen uit mijn eigen kleurencollectie ‘Incredulous Colours’. Alle kleuren hebben een eigen verhaal waardoor ieder kleed een eigen sfeerbeeld heeft en leven in het interieur brengt. Dat is ook meteen het sterke van de collectie. De ‘Floor Jewels’ zijn makkelijk toepasbaar in ieder interieur dankzij hun diversiteit. De collectie bevat diverse kleuren, randen en vormen en passen daardoor zowel in een eclectisch als een strak belijnd en botanisch interieur.”

Statement pieces
“De behoefte groeit steeds meer om een statement te maken in het interieur”, weet Roelfien. “Interieur wordt een verlengstuk van de identiteit. De ‘Floor Jewels’-collectie is hier het antwoord op. Elk vloerkleed is uniek en wordt op bestelling gemaakt. Je hebt gegarandeerd een exclusief vloerjuweel en daarmee de perfecte eyecatcher voor jouw interieur.”

Alle informatie over de collectie Floor Jewels vind je hier.

Natural Stillness

Something to look forward to! A new coffee table book with beautiful projects by the best Dutch Interior Designers! You will have the opportunity to check out our project in transitional style that we realized in Amsterdam at the Zuidas. The book will be launched by the end of July 2018.

the-best-dutch-interior-design-02-product-1

Roelfien Vos Salon Residence 2017

Salon Residence 2017

Roelfien Vos Interior Design & Architecture will present The Genever Lounge as part of a Boutique Hotel during the interior fair of this year: Salon Residence. The Genever Lounge will have the atmosphere of a gentlemens club, but it will certainly be not only for men. It will be an ode to The Netherlands, in which beautiful materials and colours will define a intimate feeling. Outstanding detailed decoration combined with a presentation of her personal collections, Roelfien Vos shows her sophisticated custom design.

The event will take place from the 28th of September until de 1st of October, in The Singer Museum in Laren.
For more information and tickets please visit: http://www.salonresidence.nl

Take a look behind the scenes!

There’s more to discover.

Subscribe to our newsletter and once in a while you will receive updates about our work.