“Collecting items from all around the world
leads us to the most sophisticated designs.”

Voor Nilson Beds ontwierp Roelfien Vos de Bedroom Jewels, hierbij draait het haar om rust en balans in de slaapkamer

Voor Nilson Beds ontwierp Roelfien Vos de Bedroom Jewels, hierbij draait het haar om rust en balans in de slaapkamer. De Bedroom Jewels voegt zich in het rijtje naast haar al eerder gelanceerde Floor Jewels. Lees het artikel hier.

In 1967 bracht Van Besouw een innovatie op de markt: een gebreid, katoenen lus-tapijt onder de naam 3801. Het werd een ware klassieker. Onverwoestbaar en van de allerhoogste kwaliteit. Nu, ruim 50 jaar later is het tijd voor een nieuwe impuls op deze innovatie. Prijswinnende interieurdesigner Roelfien Vos kreeg alle vrijheid om de 3801-collectie eigentijds te maken. Dit resulteert in een karpettencollectie als sieraden voor het interieur. Het draagt de passende naam: ‘Floor Jewels’. We spreken Roelfien over haar samenwerking met Van Besouw en de vijf karpetten die ze met hen ontwierp.

 

“Het idee voor ‘Floor Jewels’ ontstond vanuit de overtuiging dat design heel dicht bij haute couture ligt”, aldus Roelfien. “Ik wilde sieraden voor een interieur maken. Na dit inzicht ben ik gaan schetsen en zo verscheen meteen het pronkstuk van de collectie op papier: het karpet ‘Flawless’. Dit karpet heeft de vorm van een ring en is de definitie van een vloerjuweel zoals de collectie is bedoeld. Natuurlijk wilde ik toen doorgaan. De ‘Floor Jewels’-collectie behelst uiteindelijk vijf karpetten die zijn geïnspireerd op de unieke vormen van edelstenen”.

 

Pure luxe

De collectie kenmerkt zich door de combinatie van textuur, vorm en kleur. “Ik ontwerp altijd met deze heilige drie-eenheid in gedachten”, vertelt Roelfien. ”Katoen is van zichzelf vlak. Ik wilde een match maken tussen katoen en een textuur dat hiermee contrasteert. Dat moest wel materiaal zijn wat geschikt is om op een vloer te liggen, zo kwam ik bij leer terecht. Ik paste het toe in diverse structuren en glansgradaties. De combinatie van ambacht, authentieke vervaardiging, natuurlijke materialen en pure luxe werd de basis om mee verder te werken.”

 

Mix van excentrieke kleuren
Naast een contrasterende textuur kon de huidige 3801-collectie volgens Roelfien ook wel wat meer ‘sexyness’ gebruiken: “Ik zit al 21 jaar in het vak en werk altijd met veel kleur. Al snel besloten we om het kleurengamma van de 3801 aan te passen. De vijf kleuren van de karpetten komen uit mijn eigen kleurencollectie ‘Incredulous Colours’. Alle kleuren hebben een eigen verhaal waardoor ieder karpet een eigen sfeerbeeld heeft en leven in het interieur brengt. Dat is ook meteen het sterke van de collectie. De ‘Floor Jewels’ zijn makkelijk toepasbaar in ieder interieur dankzij hun diversiteit. De collectie bevat diverse kleuren, randen en vormen en passen daardoor zowel in een eclectisch als een strak belijnd en botanisch interieur.”

 

Statement karpetten
“De behoefte groeit steeds meer om een statement te maken in het interieur”, weet Roelfien. “Interieur wordt een verlengstuk van de identiteit. De ‘Floor Jewels’-collectie is hier het prachtige antwoord op. Elk karpet is uniek en wordt op bestelling gemaakt. Je hebt gegarandeerd een exclusief vloerjuweel en daarmee de perfecte eyecatcher voor een interieur.”

Roelfien Vos Interior Design & Architecture will present The Genever Lounge as part of a Boutique Hotel during thé interior fair of this year: Salon Residence. The Genever Lounge will have the atmosphere of a gentlemens club, but it will certainly be not only for men. It will be an ode to The Netherlands, in which beautiful materials and colours will define a intimate feeling. Outstanding detailed decoration combined with a presentation of her personal collections, Roelfien Vos shows het sophisticated custom design.

The event will take place from the 28th of September, until de 1st of October, in The Singer Museum, Laren.
For more information and tickets please visit: http://www.salonresidence.nl

Take a look behind the scenes!

Creators of Beautiful Spaces

Contact us

©2021 ROELFIEN VOS. ALL RIGHTS RESERVED | DEVELOPMENT BY ANTHEUNIS ONLINE

Take a look behind the scenes!

There’s more to discover.

Subscribe to our newsletter and once in a while you will receive updates about our work.